УЕФА размаха пръст на ПСЖ

Предупреждението е заради "неспортсменско поведение" в мача реванш срещу Борусия Дортмунд

Спорт
17:15 - 01 Април 2020
1223
УЕФА размаха пръст на ПСЖ

Френският гранд ПСЖ получи официално предупреждение от УЕФА за "неспортсменско поведение" в мача реванш срещу Борусия Дортмунд от 1/8-финалите на Шампионска лига. На празния "Парк де Пренс" парижани се наложиха с 2:0 и се класираха за следващата фаза на турнира, но се държаха повече от неуважително след края на срещата.

​В прессъобщението от УЕФА се потвърждава, че предупреждението е заради огнената среща, но не е уточнено дали предупреждението е за подигравката на Неймар и компания с нападателя на Дортмунд - Ерлинг Халанд, по време и след мача.

След гола си Неймар отпразнува попадението, спринтирайки до тъчлинията и имитирайки начина, по който норвежкият талант празнува попаденията си в първия двубой.

В последствие се появи информация, че парижани са били издразнени от снимка на Халанд, на която пише "Париж - моят град, не вашият", въпреки че не е ясно дали изображението не е фалшиво.

Заради коронавирусната пандемия обаче тимът няма да срещне никакви последствия за поведението си и няма да изплащат глоба.