Уейн Рууни избесня и скочи на правителството

Третират ни като морски свинчета, няма да простя им простя, ако семейството ми се разболее с коронавирус, изригна бившият капитан на Англия

Спорт
11:28 - 16 Март 2020
2905
Уейн Рууни избесня и скочи на правителството

Бившият капитан на Англия Уейн Рууни атакува английското правителство, както и ръководствата на Футболната асоциация и Висшата лига, като обяви, че той и колегите му са третирани от властта, като морски свинчета. Според нападателя футболът в страната е трябвало моментално да спре, както в другите държави, а не да се чака до последно. 

Рууни коментира ситуацията в колонката си във вестник "Таймс", като бе категоричен, че няма да прости на властите, ако някой в семейството му се разболее от коронавирус.

"Защо трябваше да се чака до петък? Защо трябваше Микел Артета да се разболее, за да направят шефовете в Англия правилното нещо? За играчите, персонала и семействата им това бе една много травмираща седмица - такава, в която чувстваш, че на правителството, Футболната асоциация и Висшата лига им липсват водачи. След спешната среща взеха правилните мерки. Дотогава бе сякаш футболистите се третират, като морски свинчета. Аз знам как се чувствам. Ако някой от семейството ми се разболее заради мен, защото трябваше да играя, когато не бе безопасно, ще трябва да се замисля дали изообщо да играя някога отново. Никога няма да простя подобно нещо на властите. Всички спортове - тенис, Формула 1, ръгби, голф и футболът в другите държави спираха, а на нас ни казваха да продължаваме. Мисля, че много от играчите се питаха: Дали това не е свързано с много пари?", изригна нападателят.