Уейн Рууни: Пиех до припадък

Така се спрявах с напрежението, признава треньорът на Бирмингам

Спорт
15:06 - 07 Ноември 2023
2460
Уейн Рууни: Пиех до припадък

Уейн Рууни разказа как е употребявал алкохол, за да се справи с предизвикателствата в началото на кариерата си. Бившият капитан на Англия дебютира за Евертън във Висшата лига едва на 16 години.

Рууни, който миналия месец бе назначен за старши треньор на Бирмингам Сити разкри, че употребявал алкохол за "освобождаване" от напрежението, с което е трябвало да се справя на толкова ранна възраст.

"Имах много различни предизвикателства, както на терена, така и извън него, и моето освобождение беше алкохолът", казва той пред подкаста Seven: Rob Burrow.

"Когато бях в началото на 20-те си години, прекарвах по няколко дни вкъщи, не излизах и пиех почти до припадък. Не исках да бъда сред хора, защото понякога се чувстваш неудобно и понякога имаш чувството, че си ги разочаровал. В крайна сметка не знаех как иначе да се справя, затова избрах алкохола, за да се опитам да си помогна да премина през това", признава Рууни.

Англичанинът, който сега е на 38 години, признава, че е избягвал да говори с хората за трудностите си и в резултат на това често се е намирал на "лошо място".

"Сега има толкова много хора, с които може да се говори по тези въпроси. Имаше хора, с които можех да говоря, но предпочетох да не го правя и се опитах да се справя сам. Когато правиш това и не приемаш помощта и напътствията на другите, можеш наистина да се окажеш на лошо място и аз бях там в продължение на няколко години".

"Това е различен вид борба, различен вид натиск. В началото ми беше трудно да се справя с него. За щастие сега не се страхувам да отида и да говоря с хората за някои проблеми, които може би имам. Разбира се, че ще ги имате и в професионалния, и в личния си живот. Толкова е важно да говорите с хората и да приемате тяхната помощ и напътствия, когато е необходимо", сподели още бившият нападател на Манчестър Юнайтед.