Уелс е до стената, тестът е труден - Англия

Еквадор и Сенегал ще търсят място под слънцето

Спорт
11:20 - 29 Ноември 2022
1771
Уелс е до стената, тестът е труден - Англия

Днес предстоят четири решаващи сблъсъка в първите две групи на световното първенство по футбол в Катар. В третия кръг в група А от 17.00 часа ще играят: Еквадор - Сенегал и Нидерландия - Катар, а от 21.00 часа в група В: Иран - САЩ и Уелс - Англия.

За нидерландците предстои много лесна на хартия среща в 3-ия кръг - срещу вече отпадналия домакин на турнира Катар, докато Еквадор и Сенегал ще трябва да определят помежду си кой е по-достоен да отиде на 1/8-финалите.

Продължаващата битка на Енер Валенсия с контузията, която получи срещу Катар в първата среща, претърпя тежък обрат. Той напусна мача с Нидерландия на носилка само за да бъде видян да ходи след края на срещата.

Нидерландия без да е блестяща, дори напротив, разочаровала с играта си до голяма степен своите почитатели, все пак има 4 точки актив след победата над Сенегал с 2:0 и ремито 1:1 с Еквадор, но надиграна тотално от южноамериканците. Така "лалетата" с може би най-слабо представящият се тим на Мондиала изглеждат непоклатими за първата позиция с очаквана голяма победа, която ще ги изправи в двубой в първа елиминация с втория тим от втора група.

Уелс е само с точка актив от двата си мача - 1:1 срещу САЩ, и драматичното поражение с допуснати две много късни попадения за 0:2 срещу Иран. Само победа може да даде път напред на "драконите" срещу много познат съперник, въпреки че са определени за сериозни аутсайдери.

Англия обаче ще иска с успех да си осигури първата позиция на всяка цена, за да играе на 1/8-финал с по-поносим опонент, а до тук показа две различни лица - прекрасното след победата над Иран с 6:2, и грозното в може би най-скучния и слаб мач при нулевото реми срещу САЩ.

Програмата на мачовете от Мондиал 2022 за вторник:

Първа група:

17.00: Еквадор – Сенегал

17.00: Нидерландия - Катар

Втора група:

21.00: Иран - САЩ

21.00: Уелс - Англия.