Уелс вгорчи мач №1000 за Модрич

Хърватия загуби с 1:2, Златко Далич пое вината за поражението

Спорт
12:04 - 16 Октомври 2023
2538
Уелс вгорчи мач №1000 за Модрич

Уелс постигна изключително ценна победа с 2:1 над Хърватия в срещата от 7-ия кръг на европейските квалификации в група "D". "Драконите" се нуждаеха от задължителни три точки, за да се върнат в битката за челните места и те успяха да наложат волята си над гостите.

Хари Уилсън бе героят за домакините, вкарвайки първите два гола в мача в 47-ата и 60-ата минута. "Ватрените" успяха да върнат едно попадение чрез Марио Пашалич в 75-ата минута, но силите им не стигнаха за нещо повече.

Впечатлявящо постижение записа Лука Модрич. С визитата в Уелс той достигна границата от 1000 мача на клубно и национално ниво. Само още 40 футболисти в цялата история на световния футбол мога да се похвалят с подобно нещо, като между тях са Кристиано Роналдо, Лео Меси и Андрес Иниеста.

38-годишният Модрич има 170 срещи за Хърватия и 497 за Реал Мадрид. Останалите мачове той е изиграл с екипите на Тотнъм, Динамо Загреб, Жрински Мостар и Интер Запрешич.

Веднага след поражението на Острова селекционерът на Хърватия Златко Далич пое вината. "Ватрените" вече не държат събдата в своите ръце в оставащите мачове в групата.

Според Далич обаче тимът му трябва да гледа с високо вдигнати глави напред и да даде всичко от себе си.

"Загубихме заслужено. Уелс бе по-добрият отбор, по-агресивният. Те показаха по-голямо желание и се възползваха по-добре от ситуациите си в мача. При нас проблемът бе в предни позиции, защото не можехме да намерим начин как да отбележим гол. Тази загуба е доста неприянта, защото ни поставяв трудна ситуация. Преди този мач положението ни бе доста по-добро, но сега трябва да зависим от другите. Разбира се, аз поемам изцяло вината за тази загуба. Аз съм виновен, защото можех да подготвя по-добре отбора. Ситуацията ни е трудна, но трябва да вдигнем глави, да се извиним на феновете и да гледаме напред", смята Далич.