Уест Хем изпусна аванса си, а Нотингам Форест навакса

Двата тима ще преиграват своите мачове за Купата на Англия

Спорт
19:34 - 07 Януари 2024
1725
Уест Хем изпусна аванса си, а Нотингам Форест навакса

Елитните Уест Хем и Нотингам Форест ще трябва да преиграват своите мачове от третия кръг на ФА Къп, след като не успяха да надделеят съответно над втородизионния Бристол Сити и над третодизивионния Блекпул.

"Чуковете" поведоха, но допуснаха изравняване на "Лондон Стейдиъм" и двубоят завърши при резултат 1:1.

Нотингам Форест пък се спаси от провал, след като изоставаше с 0:2 срещу Блекпул на "Сити Граунд", но все пак стигна до равенството.

Джаръд Боуен даде аванс на „чуковете“ още в петата минута, след като много елегантно овладя топката след дълго подаване от Пакета, който го изведе зад отбраната на Бристол Сити, след което чукна кълбото встрани, за да се освободи от стража на гостите и прати топката във вратата му.

В 61-вата минута Томи Конуей бе изведен от Уилямс зад гърба на отбраната на Уест Хем и нападателят веднага стреля в далечния ъгъл за 1:1.

Двубоят на Нотингам Форест срещу Блекпул започна ужасно за домакините, които до 27-ата минута вече изоставаха с 0:2. В 25-ата Джордан Габриел откри резултата, след като плонжирайки засече топката с глава след опит за изчистване на Монтиел.

Само две минути по-късно Алби Морган удвои, засичайки на далечната греда ниско центриране отдясно на Хамилтън. Това бяха и единствените точни удари в актива на гостите преди почивката. Форест все пак върна едно попадение в 39-ата минута чрез Николас Домингес, който бе точен с глава след центриране на Монтиел.

В 56-ата минута Морган Гибс-Уайт изравни резултата със страхотен удар от границата на наказателното поле. Форест обаче не успя до края да стигне до пълен обрат и също ще преиграва мача си от третия кръг.