Уест Хем откри гей бар

Спорт
16:37 - 30 Ноември 2023
2462
Уест Хем откри гей бар

Носителят на трофея от Лига на конференциите Уест Хем участва в откриването на бар за хора от LGBTQ+ общността в Източен Лондон. Заведението се казва "Hammers Pride", като „чуковете“ участваха в учредяването бара заедно с фенклуба "Прайд ъф Айрънс", за да чества 10 години, която цели да се даде подкрепа на всички LGBTQ+ хора във футбола и извън него.

Играчите ще покажат съпричастността си към обществото, като носят ленти с цветовете на дъгата по време на мачовете.

"Много е важно и добре за нас да подкрепяме. Има много различия и ние трябва да продължаваме подкрепата си за това", коментира защитникът на лондончани Аарън Кресуел.

"Прайд ъф Айрънс" е една от малкото лесбийски, гей, бисексуални, транс и куър фенклубове във Висшата лига, подобно на "Канал Стрийт Блус" на Манчестър Сити и "Прауд Лайлиуайтс" на Тотнъм.

"Клубът прави много неща в общността и е жизненоважно да продължаваме така и да покажем подкрепата си на всички различни във футбола и извън него", каза още защитникът.

"Уест Хям е семеен клуб. Аз съм от 10 години тук и всяка година клубът представя добре себе си и мисля. Мисля, че е важно, независимо дали си хетеро или хомосексуален да се чувстваш част от клуба и да се чувстваш добре дошъл", допълни той.

"Мисля, че преди хората са били уплашени да говорят открито за това, но сега имат подкрепа и Уест Хям помага за това", каза още Кресуел.

Съпредседателят на "Прайд ъф Айрънс" Джо Бейли похвали клуба за усилията му в тази насока.