Уест Хем се оказа твърде силен за Фрайбург

Спорт
12:24 - 15 Декември 2023
2040
Уест Хем се оказа твърде силен за Фрайбург

Уест Хем се наложи над Фрайбург с 2:0 на „Лондон Стейдиъм“ в мач от последния шести кръг в група „A“ на Лига Европа. Мохамед Кудус даде аванс на „чуковете“ в 14-ата минута, а Едсон Алварес удвои преднината за английския тим в 42-ата минута.

След този успех „чуковете“ завършват на първото място в група „А“ с актив от 15 точки, оставяйки зад себе си Фрайбург, който е с 12 пункта. Олимпиакос се играе напролет в Лигата на конференциите, след като разби ТСЦ Бачка Топола с 5:2. Гръцкият тим е трети със 7 точки, а сърбите последни с 1.

Уест Хем Юнайтед започна по-активно от своя опонент двубоя, като успя да стигне до първото чисто положение пред вратата на Фрайбург още в 5-ата минута, когато след центриране на Мохамед Кудус, Лукас Пакета засече от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда.

Силната игра на "чуковете" даде резултат в 14-ата минута, когато Айеф Ажер направи страхотно дълго подаване, извеждайки Мохамед Кудус зад гърба на отбраната на Фрайбург. Ганаецът остана очи в очи с Ноа Атуболу и пусна топката покрай стража на гостите, за да изведе Уест Хем напред в резултата.

Лукас Пакета изведе Джаръд Боуен зад гърба на отбраната на Фрайбург в 24-ата минута, а английският национал пусна топката покрай стража на германския тим, вкарвайки втория гол за Уест Хем в мача. Голът обаче не бе зачетен заради положение на засада на голмайстора за "чуковете".

Ритсу Доан проби в наказателното поле на Уест Хем чрез дрибъл в 40-ата минута и стреля от близко разстояние ниско по тревата, но Лукаш Фабиански бе добре пласиран и отрази.

Лукас Пакета комбинира с Едсон Алварес, който комбинира на двойно подаване с Джаръд Боуен, след което се озова очи в очи с Ноа Атуболу. Мексиканецът си заложи топката на десния крак с удар в десния ъгъл на вратата удвои преднината на Уест Хем в 42-ата минута.

Фрайбург започна силно второто полувреме, като стигна до първа чиста възможност още в 50-ата минута, когато току-що влезлият Мерлин Рьол проби през средата и стреля от границата на наказателното поле, но Фабиански се намеси и отрази.

След центриране от десния фланг от страна на Мохамед Кудус в 53-ата минута, Джаръд Боуен стреля от близко разстояние, но над напречната греда.

Фрайбург бе съвсем близо да намали изоставането си в 75-ата минута, когато Ротсу Доан се възползва от рикошира топка в наказателното поле на Уест Хем и потърси долния десен ъгъл, но Фабиански отрази. Последва добавка от страна на Лукас Хьолер, който обаче не успя да намери очертанията на вратата.

Мерлин Рьол открадна топката на границата на наказателното поле на Уест Хем в 85-ата минута, след което навлезе навътре и потърси долния десен ъгъл, но отново Лукаш Фабиански демонстрира страхотен рефлекс и отрази удара на младия футболист на Фрайбург.