Уест Хем удари Вила

Изпусната дузпа и ВАР спряха бирмингамци в Лондон

Спорт
11:50 - 01 Декември 2020
1509
Уест Хем удари Вила

Уест Хем победи Астън Вила с 2:1 в домакинството си от 10-ия кръг в Премиър лийг. За "чуковете" вкараха Анджело Огбона и Джаред Боуен, а Джак Грийлиш се разписа за гостите.

В 74-ата минута Оли Уоткинс пропусна дузпа за бирмингамци, а в добавеното време и попадение на младия нападател бе отменено заради тънка засада.

Уест Хем поведе още във 2-ата минута. След центриране от корнер Анджело Огбона се извиси и вкара с глава за 1:0. В 25-ата минута Джак Грийлиш напредна на скорост и стреля, като след рикошет топката влезе във вратата на Фабиански за 1:1.

"Чуковете" обаче си върнаха аванса още в началото на втората част. В 46-ата минута Саид Банрама центрира към Джаред Боуен, който с глава бе точен за 2:1.

В 71-ата минута Вила можеше отново да се върне в мача. Деклан Райс задържа Трезеге в наказателното поле, но Оли Уоткинс профука дузпата за бирмингамци, стреляйки в напречната греда

В първата минута на даденото от съдията продължение Уоткинс вкара топката във вратата на Фабиански, но ВАР показа, че е бил милиметри в засада и попадението му не бе зачетено.

След успеха Уест Хем вече има 17 точки на петата позиция, докато Астън Вила е десети с 15.