Ухан решително: Училищата в града отварят врати

В момента тече дезинфекция и обновление на класните стаи в града

Новини
09:13 - 18 Април 2020
1846
Ухан решително: Училищата в града отварят врати

Ухан предприема решителна стъпка - всички училища в града ще отворят врати отново, заяви заместник-кметът на града Ху Ябо в интервю за Китайската централна телевизия (CCTV).

В момента училищата се дезинфектират, инсталира се необходимата апаратура за проверка на температурата, а столовите се обновяват, добави Янбо. „Отварянето на училищата в Ухан ще се извършва поетапно", каза още той.

Карантината на Ухан бе вдигната на 8 април и общественото внимание бе насочено към отварянето на училищата, като някои онлайн потребители предложиха всички ученици и преподаватели да бъдат изследвани преди да започнат отново часове.

В отговор на това от управата на Ухан заявиха, че според изискванията на града за превенция на епидемията училищата трябва да организират всички преподаватели и ученици да преминат тест за нуклеинова киселина, за да се гарантира безопасното и плавно отваряне на училищата.

Според вирусолога Ян Джанциу, епидемията в града е под пълен контрол, като в повечето му райони няма регистрирани нови случаи на заразени с новия коронавирус вече повече от месец.