Уикендът идва с гръмотевици заради Йоан и Ивон

Към края на седмицата се очакват превалявания, бури и захлаждане

Новини
17:15 - 15 Юли 2020
2463
Уикендът идва с гръмотевици заради Йоан и Ивон

Слънчевно е времето в почти цяла Европа. Причината е антициклонът Йоан, който обаче през следващите дни постепенно ще ни изостави и ще отстъпи място на циклона Ивон.

Така към края на тази седмица в повечето страни от Централна Европа и на Балканите очакваме превалявания, гръмотевични бури и захлаждане, каза по Нова тв синоптичката Никол Станкулова.

До тогава обаче ще има още няколко слънчеви дни като днешния, когато в следобедните часове повече облаци има над планините от Западна България. Максималните темперутири днес достигат до 31 градуса.

Край морето през целия ден има само слънце и почти никакви облаци. Морската вода е около 26 градуса, а въздухът достига до 27 градуса. Вълнението на морето е слабо. В планините има кратки превалявания. 

В четвъртък и петък времето ще остане предимно слънчево и топло. В събота и неделя ще има валежи, които ще обхванат постепенно цялата страна. Температурите също ще се понижат с няколко градуса. Всички на морето обаче могат да са спокойни, защото там слънцето няма да отстъпи. В началото на новата седмица се очаква слънчевото и топло време в цялата страна постепенно да се завърне, допълни Станкулова.