Украйна гради две военноморски бази на Черно море

Няма да намалим средствата за войската, отсече Владимир Зеленски

Новини
12:04 - 20 Октомври 2020
1714
Украйна гради две военноморски бази на Черно море

Украйна започва изграждането на две военноморски бази за защита на Черноморския регион. Това обяви във Върховната Рада президентът на страната Владимир Зеленски в рамките на годишно послание до депутатите относно вътрешното и външното положение на Украйна, предава TACC.

„Започваме да изграждаме две държавни украински военноморски бази за защита на Черноморския регион“, цитира агенцията думите на Зеленски.

Той допълни още, че страната продължава да модернизира военните си кораби. Украинският президент бе категоричен, че няма да позволи намаляване на финансирането на армията през 2021 г., предава Фокус. 

„През 2020 г. бюджетът за армията стана най-големият в историята на Украйна. По време на кризата с коронавируса той не намаля нито с една гривна и, моля, не разпространявайте лъжата, че през 2021 г. ще намалим средствата за войската. Няма да позволя подобно нещо", увери Зеленски.

Тази година за армията на Украйна бяха предвидени над 117 милиарда гривни (4,12 млрд. долара по текущия обменен курс), посочва ТАСС.