Украйна напляска Армения - 3:0

Новото попълнение на ЦСКА - Жираир Шагоян, записа 30 минути игра

Спорт
19:01 - 24 Септември 2022
2329
Украйна напляска Армения - 3:0

Новият офанзивен футболист на ЦСКА Жираир Шагоян изигра 30 минути при загубата на Армения от Украйна с 0:5 в турнира Лига на нациите. Играчът на „армейците“ влезе в 63-ата минута на мястото на Тигран Барсегхян.

Два от головете за Украйна бяха дело на Артьом Довбик, а по един реализираха Олександър Тимчук, Олександър Зубков и Данило Игнатенко.

Украинците започнаха по-добре срещата. Лукас Зелараян направи страхотен солов рейд в 6-ата минута на срещата. Той премина през двама бранители на Украйна и шутира в долния деесен ъгъл, но ударът му бе отразен от Андрий Лунин.

Зубков намери в наказателното поле Тимчук, който откри резултата в 22-ата минута, след прецизен шут в десния ъгъл на вратата, пазена от арменския страж Давид Юрченко.

Олександър Тимчук организира страхотна атака за Украйна в 57-ата минута, която бе завършена с мощен шут на Зубков, който удвои преднината за своя тим – 2:0.

В 63-ата минута на мача треньорът на Армения Хоакин Капарос пусна в игра футболиста на ЦСКА Жираир Шагоян, който замени Тигран Барсегхян.

Зубков центрира към Артьом Довбик, който се извиси над всички в 69-ата минута, за да направи резултата 3:0 в полза на Украйна.

Данило Игнатенко стреля от границата на наказателно поле в долния ляв ъгъл, за да отбележи за 4:0 в 81-ата минута.

Само три минути по-късно Микола Матвиенко намери свободния Артьом Довбик, който оформи крайното 5:0.

Украйна се изкачва до първата позиция на „Група 1“ в Лига В на Лигата на нациите с актив от 10 точки, докато тимът на Армения остава последен с 3 пункта и ще се бори за своето оцеляване в групата.