Украйна с обрат срещу Словакия

Резервата Ярмоленко отбеляза победното попадение в края

Спорт
17:58 - 21 Юни 2024
3615
Украйна с обрат срещу Словакия

Украйна спечели с 2:1 срещу Словакия в ранния двубой от днешната програма на Евро 2024. Срещата бе втора за двата отбора на настоящите европейски финали в Германия. 

Словакия започна по-силно в мача и в 10-ата минута пропусна много добра възможност. Лукаш Хараслин получи добра възможност в наказателното поле на Украйна, стреля през краката на украински футболист, но Анатолий Трубин успя да се намеси и да спаси. 

Само няколко секунди по-късно последва центриране в наказателното поле на Украйна, където Забарний не успя да се намеси добре и топката стигна до Иван Шранц, който стреля, но Трубин направи превъзходно спасяване и не позволи на топката да влезе във вратата му. 

Словакия успя да поведе в резултата с 1:0 в 17-ата минута. Лукаш Хараслин центрира в наказателното поле на Украйна, където Олександър Зинченко увисна, а това позволи на Иван Шранц с глава да вкара топката във вратата на Трубин.

Артьом Довбик пропусна много добра възможност да изравни резултата в 28-ата минута. Михайло Мудрик пусна много добър пас към Довбик, който финтира Милан Шкриняр и се освободи от него, след което стреля, но Петер Пекарик успя да блокира удара му с шпагат. 

Украйна бе много близо до това да изравни резултата в 34-ата минута. В наказателното поле на Словакия стана много горещо, а след удар на Олександър Тимчик топката срещна десния страничен стълб на вратата на Дубравка. 

Словакия организира бърза контраатака в 44-ата минута. Топката стигна до Лукаш Хараслин, който стреля от около 20 метра, като насочи топката опасно към долния ляв ъгъл на вратата на Трубин, но той плонжира и успя да избие в корнер. 

Украйна успя да изравни резултата в 54-ата минута. Словаците загубиха топката в половината на съперника, а украинците направиха бърза контраатака, в чиято основа бе Михайло Мудрик.

Олександър Зинченко подаде в наказателното поле на Словакия към Микола Шапаренко, който с удар от точката на дузпата прати топката във вратата на Мартин Дубравка. 

Именно резервата Роман Яремчук се оказа големия коз за тима на Украйна в 79-ата минута.

Голмайсторът на първото попадение Микола Шапаренко демонстрира отлична визия и с прехвърлящо подаване намери зад гърба на отбраната отлично позициониралия се Яремчук, който промуши топката зад гърба на Мартин Дубравка за 2:1.