Украински бежанци се натровиха в Полша

Новини
21:46 - 27 Ноември 2022
3284
Украински бежанци се натровиха в Полша

Повече от 20 души, включително деца, от центъра за бежанци от Украйна в Глухолази (Ополско воеводство) са хоспитализирани със симптоми на отравяне.

"Децата бяха докарани в нашата болница. Сега имам трима пациенти в детското отделение и четирима в отделението по инфекциозни болести. Те са под наблюдението на нашите лекари. Състоянието им може да се оцени като добро. Все още не разполагаме с резултатите от лабораторните изследвания, но всичко сочи към класическо хранително отравяне", казва директорът на болницата в Ниса Норберт Крайчи.

Симптомите на отравяне при жителите на центъра в Хлухолази са открити в петък вечерта. От стомашни проблеми страдат предимно деца на възраст от 2 до 16 години. Общо 23 души са диагностицирани със симптоми на отравяне - 8 възрастни и 15 деца.

След медицински прегледи 14 души са изпратени в болница, като четирима от тях са напуснали болницата в събота в задоволително състояние. Според Ополския воевода пробите от храната, както издадена от столовата, така и закупена индивидуално от пациентите, вече са предадени на санитарната инспекция