Украински боксьор заряза историческа битка, остава на фронта

Новини
12:12 - 22 Март 2022
4251
Украински боксьор заряза историческа битка, остава на фронта

Промоутърът Боб Аръм обяви, че е получил одобрението на украинското правителство, за да може Васил Ломаченко да напусне страната и да се подготви за битка срещу Джордж Камбосос. Австралиецът притежава трите световни титли в лека категория, които взе от Теофимо Лопес, който от своя страна преди това победи Лома. За украинеца, който дълго време се смяташе за крал на бокса, това беше невероятна възможност да се върне на върха.

Аръм потвърди, че е разговарял с украинския министър на спорта и той е приветствал подобна битка между Ломаченко и Камбосос, както и между Олександър Усик и Антъни Джошуа.

От кабинета на Влодимир Зеленски оцениха, че няма по-добра реклма от тези битки за украинската кауза.

Промоутърът Еди Хърн заяви, че вижда варианти битката между AJ и Усик да бъде през юни.

В крайна сметка Ломаченко отказа да се бие с Камбосос и подобна галавечер няма да се състои.

Промоутърът Лу ДиБела обяви новината за „Boxing Scene“: „Говорих с Егис Климас (промоутърът на Ломаченко) и той потвърди, че Лома няма да бдъе на разположение за битка с Камбосос. Когато украинското правителство даде своето съгласие, не получихме утвърдителен отговор от Лома.

И имахме чувството, че няма да има бой. Егис ни потвърди днес, че Лома е взел решение да остане в Украйна и да се бие за страната си, а това е похвално. Вярваме, че битката, която води е много по-голяма от тази в бокса. И нашите мисли и молитви са с него и семейството му, както и с украинския народ.“