Украински генерал: Войната свършва до края на годината

Ще си върнем всички територии, включително Донбас и Крим, убеден е Кирило Буданов

Новини
09:10 - 14 Май 2022
5916
Украински генерал: Войната свършва до края на годината

Ръководителят на украинското военно разузнаване генерал-майор Кирило Буданов заяви в интервю за "Скай нюз", че войната с Русия "върви толкова добре, че ще достигне повратен момент в средата на август и ще приключи преди края на годината".

"Скай нюз" коментира, че това е "най-оптимистичната прогноза" на висш украински представител.

В интервю за медията Кирило Буданов заяви също, че  в Русия вече се подготвя преврат за свалянето на Путин и че руският президент е сериозно болен от рак.

"Скай нюз" припомня, че Кирило Буданов е прогнозирал точно кога Русия ще нахлуе в Украйна, докато останалите в украинското правителство са били скептични за такъв сценарий. Сега Буданов предрича, че

повратният момент в сраженията ще настъпи в средата на август и по-голямата част от активните бойни действия ще приключат до края на годината.

"В резултат на това ние ще възстановим украинската власт във всичките си територии, които загубихме, включително Донбас и Крим", изтъкна генералът. Той допълни, че руската тактика не се е променила, въпреки предислоцирането на изток, но Русия понася тежки загуби.

Буданов отказа да говори за украинските загуби.

Генералът каза, че не е изненадан от руските военни неуспехи, защото украинците познават добре своя враг и плановете му.

"Ние се сражаваме с Русия 8 години и приказките за руската военна мощ са мит. Това е просто една орда с оръжия", заяви генерал-майор Кирило Буданов за "Скай нюз".

"Никой не може да прогнозира колко дълго ще продължи тази война", заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес.

"Това, за жалост, ще зависи не само от нашите хора, които вече дават своя максимум. Това ще зависи от нашите партньори, от европейските страни, от целия свободен свят", каза украинският президент в традиционното си нощно видеообръщение към нацията.