Украинският министър на отбраната: Планът на Русия се провали!

Кремъл искаше за два дни да завладее украинците, да завземе големи градове и да смени ръководството на държавата -написа Алексий Резников

Новини
10:35 - 05 Март 2022
5650
Украинският министър на отбраната: Планът на Русия се провали!

Министърът на отбраната на Украйна Алексий Резников похвали войници, полицаи, медицински персонал, както и мирни граждани, които вече 10 дни воюват срещу руската инвазия. Ето какво написа украинският министър на отбраната:

" 9 дни 4 часа 2 минути. Украйна защитава света. Десети ден от съпротива срещу руските терористи. Десети ден храброст на ВС, гвардейците, граничарите, спасителите, бойците на други силови структури, всички украинци, които геройски държат защитата. Благодарение на всички наши хора, планът на Кремъл за два дни да завладее украинците, да завземе големи градове, да смени ръководството на държавата и да присъедини Украйна към Русия се провали.

Да, врагът е напреднал в отделни посоки, но управлява само малка територия. И нашите защитници и защитници дават мощна пропаст и потискат нашествениците. Предвид намаляването на темпото на стъпване и съпротива на украинците, Русия променя тактиката.

Към днешна дата най-уязвимо е украинското небе. Агресорът цялостно и активно използва своя въздушен и ракетен потенциал. Авиацията от всякакъв вид се извършва бомбардиране на мостове, села и цивилна инфраструктура, включително критично важните и опасни ядрени и хидроелектрически

"Великата" армия показа истинското си черва - страхливец терорист, който е способен да напада само цивилни - деца, жени, невъоръжени цивилни. Целеви обстрели, бомбардировки и ракети по жилищни квартали, училища, детски градини и болници, врагът унищожава храмове и църкви, стрелба с хиляди жени и деца се евакуират, е тактика Калс. Но казвам уверено - за всеки живот, за всяка сълза врагът ще отговаря.

Възхищавам се на силата на украинците в Мариупол, Волноваси, Харков, Чернигов, Николаев, Херсони и всички други градове, където е най-трудно

Смелостта на нашия народ е невероятна! Дори и тези без оръжие, баби, излизат да защитят домовете си. Проклятия по главите на окупаторите се разливат както на украински, така и на руски езици. Не сме имали и нямаме езикови разлики. На всички езици на окупатора посоката на руския военен кораб. Хора от всичките 100 националности, за които Украйна е дом.

Работим по прилагането на режима на тишина и отварянето на хуманитарни коридори. Врагът не знае стойността на човешкия живот, но ние ще направим всичко, за да помогнем на нашите граждани. Надяваме се хуманитарният коридор да работи и да можем да изведем мирните жители.

Какво се отнася до настоящата ситуация в посоките. Въоръжените сили контролират ситуацията, удържат границите и преминават в контраатака, засрамвайки врага.

Основните усилия на окупаторите са насочени към околностите на Киев и отслабването на съпротивата в блокираните от тях населени места Защитниците на град Киев продължават да отблъскват атаката на врага, като впечатляват офанзивната му група.

Във Волинска посока позицията на войските ни без съществени промени.

В Сиверски посока Чернигов се извършва героична отбрана. Украинските войски задържат позиции на окупираните граници.

В района на селището Михало-Коцюбинско от Черниговска област колона от до 200 броя техника и жизнена сила стои пред водно препятствие. Мостът през реката е разрушен.

В Слобожанско направление украинските военни продължават да водят отбранителни боеве, успешно осъществяват огнево въздействие на противника.

Обединените сили водят отбранителната операция както досега, със силата на две оперативно-тактически групи.

В крайбрежна посока защитниците ни извършват прикриването на морското крайбрежие и изпълняват задачи за предотвратяване на околностите на град Николаев.

Военновъздушните сили на ВСУ извършват противовъздушните удари. Системните бойни действия продължават, благодарение на това, че руските танкери вече са загубили 39 самолета и 40 хеликоптера.

Загубата на оста на врага се увеличава. Говоренето за мотивация е излишно. Тя не беше там и няма да я има. Моралното и бойно състояние на окупационните войски е под нулата.

Военните ресурси на врага в Украйна се изчерпват, ще има логистичен колапс. Разбирайки това, тенденцията за предаване на врага в плен нараства. И не един войник, а цели батальони. Вече разбират, че труповете на хиляди техни "учени" другари, получили 200 точки на изпита, са оставени в чужда земя. В крайна сметка Москва не признава смъртта им, за Путин те са пушечно месо, изключителен материал в опит да постигнат имперската си мечта. Много от тях вече са разбрали - предадени са.

И така, повтарям, единственият начин един обитател да спаси живота си, е да се предаде. Борбата все още продължава. Но украинците във всички градове ясно показват - тук Русия никога не се очакваше! Ние сме на наша земя и окупаторите не са добре дошли тук! Поддържаме крачката и заедно към победата!", завършва Алексий Резников.