Украинският посланик у нас: Мариупол е разрушен на 80%

Затворете небето над Украйна, призова Виталий Москаленко

Новини
10:47 - 16 Март 2022
5900
Украинският посланик у нас: Мариупол е разрушен на 80%

Украинският посланик у нас Виталий Москаленко още един път призова за затваряне на въздушното пространство над страната му. Той разговаря с представители на ГЕРБ.

„Водим битка с агресора, която заплашва самото съществуване на украинската държава. Всеки ден, всеки час загиват хора, граждани на Украйна.

Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава. Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира.

Мариупол е разрушен на 80%. Харков също е подложен на тежки разрушения. Киев е бомбардиран, поразени са 2 жилищни блока”, заяви Москаленко.

„Винаги съм се борил за мир, за добросъседство, за толерантни отношения, за дипломатически решения. Това е докато започне войната. Милиони напускат домовете си, губят живота си. Нямаме право да не бъдем част от световната демократична общественост и трябва да приложим всички мерки, за да бъде спряна войната", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Според Москаленко инвазията на Путин е белязала началото на Трета световна война.