Уляна Пръмова пред Lupa.bg: Не искам да съм шеф на БНТ

Общество
14:23 - 23 Април 2019
3479
Уляна Пръмова пред Lupa.bg: Не искам да съм шеф на БНТ

Бившият генерален директор на БНТ в периода 2004-2010 г. Уляна Пръмова коментира пред Lupa.bg медийните спекулации, че отново може да поеме най-високия пост в държавната телевизия. От февруари 2018-а Уляна Пръмова е шеф на дирекция „Новини и актуални предавания” в Българската национална телевизия. Тя зае поста, който бе овакантен от Константин Кисимов. Уляна Пръмова заемаше същата позиция през 2003 и 2004 година. След това два последователни мандата бе генерален директор в БНТ до 2010 година.

- Г-жо Пръмова, в медиите вашето име вече се спряга като потенциален бъдещ шеф на БНТ на мястото на Коко Каменаров. Това вярно ли, името ви върти ли се в тази рулетка?

- Какво значи да се върти? Това не може да стане.

- Защо да не може?

- Как да го кажа... Това са спекулации. Сега е моментът на спекулациите. Вижте, нито има решение на СЕМ след казуса с Константин Каменаров, нито Съветът знае какво да прави. Единственото, което мога да кажа е, че телевизията е на прага на предизборна кампания, на прага на сериозни изпитания.

- И спекулациите пречат...

- Да, всяко необмислено действие може да взриви националната телевизия. Това е важно да се вземе предвид. Имената на потенциалните бъдещи директори в случая нямат никакво значение - кой може да бъде, кой няма да бъде...

- А вие имате ли желание за поста?

- Не, нямам такова желание, категорична съм.