Умиращ фен на Аякс получи подарък от капитана на Ливърпул

Йопи Верстеген, който вече подготвя погребението си, бил зарадван от фланелка с автограф на Върджил ван Дайк

Новини
16:33 - 06 Февруари 2020
2715
Умиращ фен на Аякс получи подарък от капитана на Ливърпул

Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк направи страхотен жест към умиращ фен на Аякс. Бранителят изпрати своя фланелка на привърженика, който страда от напреднала форма на рак на белия дроб и му остават броени месеци живот.

Йопи Верстеген се е примирил със съдбата си и вече подготвя погребението си.

Поради тази причина той помоли футболни фенове от цяла Нидерландия да му пращат различни артикули на любимите си тимове, които да бъдат окачени в църквата, където ще бъде погребението му.

63-годишният фен на Аякс, който е родом от Ниймеген, вече има стотици шалове, шапки, картички, програми, книги и фланелки. Между тях е и тази на Ван Дайк. Защитникът е написал: "Специално за теб, Йопи!"

Най-ценният артикул обаче остава трансперант с лика на покойния Йохан Кройф.

"Банерът вися дълго време на трибуните на стадиона на Аякс, преди да бъде откраднат от привърженици на друг тим. Сега обаче бе върнат и вече е при мен. Това е много специален подарък. Дори фенове на Фейеноорд и ПСВ ми изпращат артикули на техните отбори. Наскоро получих билети за мач на Фейеноорд. Това ме накара да се разплача. Казват, че футболните фенове са хулигани, но те имат добри сърца", обяснява фенът пред нидерландския вестник "Телерааф".