УМНИК: Явор Божанков помни банкет на „Мултигруп”

През ключалката
20:10 - 13 Юни 2021
13643
УМНИК: Явор Божанков помни банкет на „Мултигруп”

Напористият БСП депутат Явор Божанков громи безмилостно Слави Трифонов, Бойко Борисов, Татяна Дончева и Мая Манолова. Социалистът демонстрира завидна памет, като разказа, че помни банкет на „Мултигруп”, на който присъствала отказалата коалиция на БСП адвокатка с поразяваща уста Татяна Дончева.

Проверка на Lupa.bg показа, че на събитието левият умник е бил едва 11-годишен голобрад петокласник, толкова рано се събуждат Божанковите интереси към политическите събития с криминален привкус…

Ето пълния текст на Явор Божанков, публикуван на сайта на червената БСТВ телевизия:

Слон в стаята.

4 тежки проблема в “Има такъв народ” се превръщат в драма за цяла България.

1.„Няма да работим с партиите на статуквото“. ИТН са тежко статукво. Роден съм през 1990-а, но помня как Трифонов застана зад Кунева, после ходеше на кино с Бойко, но се скараха. За имоти ли, за министри ли - все тая. Бяха приятели. Последното беззъбо интервю Слави – Бойко беше съвсем скоро.

2. Партиите, с които казват, че ще работят са ИМВ и ДБ. Пак се връщам в детството ми. Докато откривах CS-a в компютърните зали, а навън мутрите трепеха когото си искат, Татяна Дончева беше на банкет на “Мултигруп” (6 август 2001 г., тогава Божанков е на 11, б.ред.), а Мая Манолова беше „шанс за“ Пеевски и Орешарски. После Бойко я направи омбудсман и накрая това “лице на протеста”цъфна в офиса на Божков. Говорете ми за статукво.

3. Че с ДПС не работят - отдавна е под въпрос. Но не това е страшно. За 1 месец в 45-я парламент ИТН показаха, че просто не знаят какво да правят. Не с кого да работят.

4. С. Трифонов няма да става депутат. Слонът в стаята е фактът, че него го няма. А него го няма, не защото ще носи отговорност от друга институция. Кога смятат да ви кажат истината и докога ще правят всички ни на балъци - това е слонът, който се е настанил в средата на стаята.

Въпрос на време е някой да го види.