Умря 4-ти пастор от евангелистката сбирка

47-годишният мъж с Covid-19 бе интубиран, но медиците не успяха да го спасят

Новини
15:37 - 06 Юли 2020
1883
Умря 4-ти пастор от евангелистката сбирка

47-годишният евангелистки пастор на пловдивското село Костиево издъхна от коронавирус. Пациентът бе интубиран в продължение на две седмици, но медиците не успяха да го спасят, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Духовникът е заразен на евангелисткото събрание в Перущица в началото на юни. На злощастната сбирка присъстваха петдесетина души от цялата страна. Трима от евангелистките пастори вече починаха от коронавирус.

Почина духовният водач на църквата в ромския квартал "Запад"  на Перущица Салчо Салчев, също и пасторите от Варна и от ямболското село Козарево.

Заразени са също пасторите от Карлово, Раковски, Костиево и Селци. Щамът на Covid-19, с който са заразени хората в Перущица, е много по-опасен от останалите, които се разпространяват у нас“, обясни наскоро областният управник на Пловдив Дани Каназирева.

Проучването на РЗИ стигна да заключението, че вирусът е внесен от холандски пастор, присъствал на евангелистката конференция.

Общият брой на пациентите с COVID-19 в Пловдивска област вече достигна 279. Ето и бройката по общини:  Пловдив – 147, Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица - 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

Случаите от днес са 5 и всички са на домашно лечение. От тях в Пловдив са 2 – мъж на 19 години, посетител в дискотека „Сикретс“. Вторият е полицай на 42 години. В момента се изследват контактните му лица.

Останалите 3-ма са в областта –  военен от община Асеновград, от община Кричим - жена на 80 години и мъж от община Марица.