Унгарците шашнати от тъпотиите с квалификацията

Спорт
17:35 - 06 Ноември 2023
3839
Унгарците шашнати от тъпотиите с квалификацията

Унгарските медии отразиха новината за европейската квалификация с България. Както е известно, по-рано през деня стана ясно, че двубоят е преместен от София в Пловдив, като на трибуните на стадион "Христо Ботев" няма да има фенове.

 "Извънредно: решаващият мач на унгарския национален отбор ще се проведе без зрители и на ново място", написаха медиите там.

От местната футболна федерация обясниха, че промяната обърква програмата на "маджарите". 

В публикацията цитират сайта на Унгарската футболна асоциация, че Българският футболен съюз, който е организатор на мача на 16 ноември, е променил мястото и часа на събитието.

"Това е направено от съображения за сигурност и е решено, че няма да има фенове на стадиона. Българският футболен съюз поиска от УЕФА европейската квалификация България - Унгария да се проведе в Пловдив, вместо в София, заради риск за сигурността на БФС.

С оглед на извънредните обстоятелства УЕФА също прие организацията на мача да бъде при закрити врата, така че срещата ще се проведе без фенове", пишат унгарците.

"Унгарската футболна асоциация научи със съжаление за промяната, която значително засегна програмата на отбора, и информира феновете, закупили билети за мача, че, разбира се, парите за билетите ще им бъдат възстановени. Унгарската асоциация се извинява на привържениците, които са планирали да пътуват до България за мача, за причиненото неудобство, въпреки че решението не е взето от Унгарската асоциация", се казва още в съобщението.