Унгария унизи Англия, Германия се подигра с еврошампиона Италия

Маджарите вкараха четири гола на "Уембли", докато Бундестима разби Скуадрата с 5:2

Спорт
08:13 - 15 Юни 2022
3447
Унгария унизи Англия, Германия се подигра с еврошампиона Италия

Англия допусна изключително срамна домакинска загуба с 0:4 от Унгария в мач от четвъртия кръг на група А3 в Лигата на нациите. След тези двубои класирането придобива следния вид: отборът на Унгария е на първо място със 7 точки, следван от Германия – 6, Италия – 5 и Англия – 2.

Още в 16-ата минута унгарците успяха да поведат, след като се стигна до разбъркване в наказателното поле на англичаните, топката се озова в Роланд Шалай, който отблизо я прати в мрежата на „Трите лъва“.

Кошмарът за Англия настъпи в заключителните 20 минути на срещата. В 70-ата Мартин Адам намери Роланд Шалай в наказателното поле, а той с хубав удар в средата на вратата вкара второто си попадение в срещата.

Десет минути по-късно Ласло Наги получи страхотен пас в наказателното поле и изстреля мощно топката във вратата на Англия за 3:0.

В 82-ата минута Джон Стоунс получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко.

Седем минути след това Адам Наги изведе Даниел Газдаг в наказателното поле, а той с прехвърлящ удар оформи крайното 4:0 в полза на „маджарите“.

Германия не показа никаква милост и разпиля разклатения европейски шампион Италия с 5:2 в другия мач от група А3 в Лигата на нациите.

Германците показаха какво ще се случи още в началото на срещата, като в десетата минута Давид Раум промуши топката към Йошуа Кимих, който не се поколеба и с прецизен удар я прати в мрежата на Италия.

Дълбоко в добавеното време на първата част Алесандро Бастони извърши грубо нарушение в наказателното поле и Ищван Ковач посочи бялата точка. Зад топката застана Илкай Гюндоган, който преодоля Донарума за 2:0.

Втората част започна перфектно за Бундестима, след като в 51-ата минута Томас Мюлер отреагира много бързо и заби рикоширала топка във вратата на Италия – 3:0.

В 68-ата минута падна и четвърто попадение в мрежата на Джанлуиджи Донарума, след като Серж Гнабри изведе Тимо Вернер на отлична позиция, а той нямаше как да сбърка.

По-малко от минута по-късно Вернер отново намери мрежата на Италия, като останаха съмнения за засада, но след проверка на ВАР се видя, че такава няма и резултатът набъбна до 5:0.

Германия леко свали оборотите в заключителните минути, като позволи на Италия да върне две попадения. Първо в 78-ата минута Уилфред Нонто се разписа от близка дистанция за 5:1.

В четвъртата минута от добавеното време Федерико Димарко центрира много добре от ъглов удар, Алесандро Бастони се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с глава оформи крайното 5:2.