Уникален Рафа Надал - взе 12-ата титла!

Испанецът триумфира на "Ролан Гарос" след бой над Доминик Тийм

Спорт
07:42 - 10 Юни 2019
4693
Уникален Рафа Надал - взе 12-ата титла!

Краля на клея отново доказа, че няма равен и може да се каже, че е със статут на извънземен по отношение на финалите на “Ролан Гарос” - безпрецедентен 12-и път властва в тенис турнира от “Големия шлем” в Париж.

За точно три часа игра Надал се справи със съпротивата на Доминик Тийм в повторение на финала от миналата година, а и логично двамата отново си оспорваха отличието тази година, тъй като именно австриецът е вторият най-добър на червени кортове.

Надал го надигра с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, като резултатът в третия сет бе реално отражение на слуващото се на корта по това време, но в четвъртия Тийм оказваше далеч по-сериозна съпротива.

Бика от Майорка доказа за 12-ти път, че най-много заслужава Купата на мускетарите, като вече има 18 титли от Големия шлем и се доближава на две от Роджър Федерер.

Рафа Надал е безупречен във финалите на “Ролан Гарос”, продължава да няма загуба на клей в 100-те петсетови двубоя, в които е повеждал с 1:0 части, а в Париж е със статистика 93 победии само 2 поражения.