Уникален шок! Кандидат-депутат в Индия предаден от семейството си, плаче се в ефир! (ВИДЕО)

От 9-членната ми фамилия получих едва 5 гласа на изборите, сподели мъката си Неету Шутеран Уала

Новини
12:04 - 27 Май 2019
3571
Уникален шок! Кандидат-депутат в Индия предаден от семейството си, плаче се в ефир! (ВИДЕО)

Не само в България и Европа сме на изборна вълна. В Индия също има вълнения, а една потресаваща случка стана причина за семеен раздор. Независимият кандидат-депутат от щата Пенджаб - Неету Шутеран Уала сподели през сълзи това, което чувства след вота.

В семейството му 9 члена имат право до упражнят вот, а се оказа, че той е получил... само 5 гласа.

"В моето семейство има девет души с право да гласуват, а получих само 5! Това наистина ме шокира", призна Уала в интервю пред местен телевизионен канал.

"Всичките ми съседи обещаха да гласуват за мен. Зарязах магазина си за месец, за да съм сред хората и да им помагам, а те не ме подкрепиха", сподели още разочарованият Неету, който заяви, че ще се оттегли от политиката.

Явно прочувственото изявление на политика е имало ефект, тъй като в края на деня в урните за Уала са били пуснати 856 гласа, според данните на сайта на Избирателната комисия.

За разлита от Неету Уала, министър-председателят Нарендра Моди нямаше проблем по време на вота. Неговата партия води при преброяването на гласовете в 277 от 542 избирателни района.

За съставянето на правителство са необходими 272 мандата, които управляващата партия Бхаратия Джаната няма да има проблем да осигури.