Уникум! ЦИК обяви мъртвец за депутат

Директорът на Врачанския театър става народен представител от коалиция "БСП за България"

Новини
21:35 - 07 Септември 2019
11451
Уникум! ЦИК обяви мъртвец за депутат

С конфузно решение Централната избирателна комисия обяви за народен представител от Враца починалия Цветан Минков Ралчовски, който да заеме мястото на подалия оставка преди дни депутат от левицата Иван Киров Генов.

След извършена проверка на списък А и списък Б по многомандатни изборни райони се установява, че следващият кандидат в листата на коалиция "БСП за България" е Цветан Минков Ралчовски. С Решение номер 985-НС от 05.09.2019 г. ЦИК го обяви за народен представител. При допълнителна проверка в Национална база данни - "Население" обаче ЦИК установява, че лицето е починало.

Днес, 7 септември, ЦИК коригира решението си и обяви следващия кандидат от листата на коалиция "БСП за България" от Шести изборен район - Врачански - Анастас Маринов Попдимитров. Попдимитров е директор на Врачанския театър. Очаква се през новата седмица той да положи клетва като народен представител.

Бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД Иван Генов депозира оставката си като народен представител преди дни. Според запознати от средите на левицата той е получил покана да заеме важен пост в енергетиката, свързан с проекта за АЕЦ "Белене", информира DarikNews.

Шефът на Врачанския театър Анастас Попдимитров ще положи клетва като народен представител следващата седмица