УНИКУМ! Убитият Мартин Нотариуса се съдел за имот с жена си полицайка

Гергана водела дело срещу Божанов и първата му съпруга за луксозна вила в Карлуково, после го развела и се омъжила за него

Новини
08:12 - 02 Февруари 2024
15530
УНИКУМ! Убитият Мартин Нотариуса се съдел за имот с жена си полицайка

Застреляният от наемен убиец на 31 януари Мартин Божанов – Нотариуса се е оженил за съпругата си Гергана Грънчарова след съдебно дело за луксозен имот, което дългокраката брюнетка е водила срещу него и първата му жена Адриана.

Красавицата Гергана, нашумяла преди 10 г. с участието си в реалити шоуто „Къртицата“, където се залюби с победителят Емил Каменов, дава на съд през 2018 г. бъдещия си съпруг Мартин Божанов и първата му жена Адриана за баровска вила в село Карлуково, за чиято собственост претендира. Делото се води в Районния съд в Луковит, а докато съдебния процес за спорния имот се точи, Мартин Божанов се залюбва със съперницата си, развежда се с първата си жена Адриана, за да сключи впоследствие брак с Гергана.

Гергана, жената на Мартин Нотариуса го е съдела за вила в Карлуково, преди да го разведе и да се омъжи за него.

Катран в историята като от сапунен сериал слага самия Мартин Нотариуса, който, след като сменя жените си, настоява от съдията по делото за вилата в Карлуково – Владислава Цариградска, да промени съдебното си решение и да присъди спорния имот на новата му половинка. През 2020 г. съдия Цариградска подава сигнал във Висшия съдебен съвет, че е била заплашвана от Мартин Нотариуса и от негови приближени. Според сигнала на Цариградска, лице, доведено от Божанов в съдебната зала, отправяло поздрави за детето и съпруга й. „Това не беше единствения проблем, а дръзкото и арогантно поведение, което се случваше в зала“, твърди в сигнала си Владислава Цариградска.

Младши разследващ полицай от ГДБОП Гергана Божанова...

Що се отнася до Гергана, след като красивата брюнетка се жени за Мартин Нотариуса през 2019 г., тя набързо завършва с отличие „Право“ в НБУ, а през пролетта на 2021 г. е назначена на работа в най-елитното полицейско звено – в ГДБОП, заемайки длъжността „младши разследващ полицай“. Само няколко месеца по-късно обаче на Гергана Божянова е отнет достъпа до класифицирана информация в ГДБОП. Тя е освободена със заповед на тогавашния министър Бойко Рашков по предложение на настоящия МВР шех Калин Стоянов, който в онзи период ръководеше ГДБОП. По-късно Божанова обжалва заповедта в съда и тя е отменена. Така е възстановена на работа през август 2022 г., но оттогава е в майчински.