Уникум в Lupa.bg: Жоро Илиев платил откуп за откраднат джип

Личности
12:50 - 15 Август 2020
12571
Уникум в Lupa.bg: Жоро Илиев платил откуп за откраднат джип

Уникална ретрослучка от времето, когато ВИС колеше и бесеше в България! Митичният бос на силовата групировка Георги Илиев е станал жертва на рекет. Не е за вярване, но източник на Lupa.bg от подземна София разкри куриоза, за който и до днес се подсмихват добре облечените „бизнесмени”.

„В началото на второто хилядолетие известен в момента наркобос, който действа от Танзания, похити колата не на кого да е, а на висаджия №1 Жоро Илиев, без да подозира кой е собственик на джипа. Когато проучил кого трябва да рекетира, тогавашният автоджамбазин замръзнал - плячката била на най-страшния човек в държавата. Макар и изплашен, бандитът пратил емисари, по които поискал солидна сума кеш, за да върне обратно скъпарския автомобил. Най-учудващото е, че висаджия №1 си платил като поп”, не крие изненадата си читателят на Lupa.bg

Според него сегашните наркобосове са натрупали първоначален капитал след падането на комунизма именно с автокражби. Бандите действали по добре изпипана схема, като прибирали солидни откупи, за да върнат свитата кола. 

За целта босовете наемали специално обучени ключари, които отваряли скъпите лимузини за по-малко от 2 минути. След кражбата вкарвали колите в гаражи, после се свързвали със собствениците, като им обявявали за каква сума ще може да си приберат машината.

По-късно автокражбите постепенно минават на втори план и гангстерите се отдават на внасянето на наркотици, което се оказва много по-доходоносен бизнес. В момента у нас действат трима или четирима големите акули в бизнеса с наркотици, които правят милиони на месец.