Университетската болница в Русе също осигурява „зелен коридор“ за ваксинация

Новини
11:28 - 03 Април 2021
2756
Университетската болница в Русе също осигурява „зелен коридор“ за ваксинация

Втори пореден ден от Университетска болница „Медика Русе“ осигуряват „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19 с ваксината на „Астра Зенека“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Кабинетът за имунизации се намира пред централния вход на ДКЦ-2, като днес той ще работи от 09.00 часа до 14.00 часа.

От скоро в „Медика Русе“ се извършват и PCR изследвания. Пробите се вземат от 08.00 часа до 16.00 часа от понеделник до неделя в изнесен пункт до входа на болницата откъм бул. „Липник“.

Необходимо е обаче да се отбележи, че ако пробата бъде взета до 11.00 часа, то резултатът ще бъде готов още същия ден между 16.00 часа и 18.00 часа. В случай че изследването бъде извършено след 11.00 часа, резултатът излиза на следващия ден и може да бъде взет отново в интервала между 16.00 часа и 18.00 часа.

Освен срещу заплащане лабораторията работи и с направления, но това е възможно само през делничните дни. През уикенда и в празничните дни тестовете се извършват само срещу заплащане. При отрицателен тест, пациентите имат възможност да получат срещу заплащане и сертификат, който да използват за различни цели, включително и пътуване зад граница.

През тази седмица в четири дни беше осигурен „зелен коридор“ в Русе. В сряда и четвъртък без предварително записване имунизации с ваксината на „Астра Зенека“ се извършваха в УМБАЛ „Канев“, а в рамките на два дни от вчера „зелен коридор“ функционира в Университетска болница „Медика Русе“.