Ура! Връщат феновете в Италия от 1 май

Спорт
14:19 - 17 Април 2021
1698
Ура! Връщат феновете в Италия от 1 май

Феновете в Италия могат да се върнат на трибуните по стадионите още на 1 май, обяви премиера на страната Марио Драго.

Италия се отваря все повече и повече и има голяма възможност до 1000 фенове да имат право да присъстват на мачовете от италианския шампионат от 1 май.

Агенция ANSA обяви, че максимум до 1000 зрители ще могат да влизат на стадионите, докато в залите ще бъдат допускани до 500 зрители.

„Обмисляме го. Сигурно е, че засега ще има фенове на Европейското първенство и искаме феновете да присъстват и на финала за Купата на Италия. Все още нищо не е потвърдено за 1 май“, коментира министърът Андреа Коста.

По-рано правителството на Италия даде разрешение мачовете от Евро 2020 да се играят пред публика, а „Олимпико“ в Рим ще бъде отворен с 26% от своя капацитет.

Президентът на футболната федерация Габриеле Гравина изрази желанието си феновете да се върнат на трибуните в мачовете от Серия А.

Той вече е провел определени разговори с министри от различните секторни политики и посочи, че всички преговори са преминали много добре и публиката скоро ще се върне по стадионите.

„Срещата протече добре. Проведохме много добри и конструктивни разговори за отварянето на стадионите. Решението зависи от правителството, но има голяма възможност привържениците да се върнат по трибуните преди Европейското първенство“, коментира Гравина.