Уран в Телец: чакат ни 7 напрегнати години

Голямата дилема пред човечеството ще бъде свобода или сигурност

Астро
15:55 - 19 Октомври 2020
16809
Уран в Телец: чакат ни 7 напрегнати години

На 17 март 2019 г. Lupa.bg публикува текста "Уран в Телец: чакат ни 7 напрегнати години". Днес го предлагаме отново на вниманието на нашите читатели заради неговата актуалност и едва ли не пророчески характер. А са изминали едва две години от транзита на Уран в Телец.

На 15 май 2018 г. иновативният Уран, планетата на революциите, технологиите и въстанията се премести от Овен в консервативния Телец за първи път след 1942 г. Уран се върна отново за кратко в Овен на 6 ноември м.г., а след завършване на ретроградното си движение на 7 март отново е в Телец и ще остане там следващите 7 години (до 25 април 2026 г.). Голямата дилема пред човечеството ще бъде свобода (Уран) или сигурност (Телец). Предвид слабостта на Уран в Телец, хората ще пожертват свободата заради сигурността, но няма да я получат, защото позицията на Уран в Телец е символ на несигурност.

Неконвенционалният Уран настоява за радикална еволюция и прогрес, докато носталгичният Телец се крепи на изпитаните традиции, остро противопоставяйки се на промените на всяка крачка. Уран се фокусира върху бъдещето, докато Телецът се придържа към миналото. Дори невярващите в предсказанията на звездите ще съзрат задаващата се буря.

Транзитите на Уран често биват “обявявани” по подходящ начин. На 11 март 2011 г., точно в деня, в който Уран премина от водния знак Риби (владетел на моретата) в огнения Овен, земетресение предизвика цунами, което доведе до ядрената катастрофа във Фукушима. Уранът се използва в ядрената енергетика.

Уран посещава всеки зодиакален знак веднъж на 84 години за период от около 8 години, нажежавайки ефира и нарушавайки статуквото. В Телец обаче иновативната планета ще има проблем, защото това е знакът на неговото падение. 

Почитателите на астрологията най-вероятно знаят какво означава това. Астролозите наричат “падение” на планетите противоположните знаци на знаците, в които планетите са в екзалтация. Казано по-просто, докато в екзалтацията имаме прилив на енергия, при падението планетната енергия намалява до минимум — губят се условията за развиването на известни способности и дарби в човека, които са в зависимост от тези енергии.

Това ще рече, че най-засегнати (без това да означава задължително нещо лошо) през бъдещия 7-годишен период ще бъдат Телците (плюс останалите земни знаци и хората с асцендент Телец), Водолеите, Лъвовете и Скорпионите. Телецът е земен знак и всичко, което той символизира — пари, работа, материални обекти, сигурност, земеделие, снабдяване с храни, изкуство и музика, ще бъде подложено на стрес, напрежение, нестабилност и промени.

Телецът управлява парите, затова на първо място световната финансова система ще изпита иновативния нрав на Уран. Не, не е задължително светът да бъде разтърсен от нова финансова криза (ако, разбира се, Брекзит не разклати Уолстрийт и банковата система). Но масови сривове на банкови и платежни системи съвсем не се изключват. 

Може би не е далеч времето, в което ще се разделим с книжните пари — ще останат кредитните карти (добре познатите или видоизменени) и вероятно ще бъдат създадени нови електронни разплащателни средства. Все по-масово се налага използването на смартфоните като банкова карта. Отпадането на книжните пари ще промени из основи банките. Въобще Уран в Телец сигнализира глобална, световна финансова революция. 

Криптовалутите ще продължат възхода си, но нищо няма да е плавно и без сътресения. Не е изключено създаването на нова глобална криптовалута, която постепенно ще се наложи в разплащанията за сметка на традиционните валути. Само преди дни прокуратурата в Манхатън обвини “Кралицата на криптовалутите” Ружа Игнатова и брат й Константин Игнатов в изграждане и ръководене на пирамидална схема за милиарди за продажбата на измамническата криптовалута уанкойн (OneCoin).

Динамичен и изнервящ се очертава седемгодишният период за борсите и цените на акциите. Инфлацията трудно ще бъде удържана, а банковата система няма да преживее най-спокойните си времена. Спестяванията няма да гарантират сигурността, която вложителите очакват. Разликата между бедни и богати ще се задълбочи.

Ще се променя и начинът, по който се обменят стоки и услуги. Електронната търговия ще взема все по-голям дял, ще възникнат нов вид виртуални услуги. Физическото посещение в магазина ще става все по-рядко. Впрочем, последният път когато Уран е посетил Телеца, е “донесъл” изобретяването на първия банкомат и физическата кошница за пазаруване.

Сегашното гостуване на технологичната планета в Телец ще се запомни със замяната на човешкия труд от роботи, алгоритми и изкуствен интелект. Очертават се нови предизвикателства пред службите за намиране на работа. Все повече хора ще работят дистанционно, а моделът на пълно работно време ще поеме сигурно по пътя на динозаврите.

Но животът “в мрежата” не се очертава кой знае колко приятен. Свободата в Интернет ще бъде все по-малко, регулациите и правилата — все повече. Една от точките в наскоро обявената програма на френския президент за възраждането на Европа е “да се изкоренят от Интернет езикът на омразата и насилието срещу личността” — доста мъглява формулировка, отваряща вратите към все по-свирепа цензура в мрежата. 

Големите (сайтове, платформи, социални мрежи, търсачки) ще стават по-големи, а малките — все по-малки и с незначително влияние. Технологичните компании ще изпреварят по капитализация тези, които произвеждат реални стоки. Ще се дигитализира всичко, което все още не е дигитализирано. Технологията “умен дом” (smart home) буквално ще нахлуе през входната врата. Същото важи и за електронните документи за самоличност.

Промените няма да са само в сектора на електронните услуги. Уран (богът на небето) не харесва особено земния Телец, защото това е знакът на неговото падение. Вярвате или не, всичко, което Уран символизира, ще пада. Това включва и самолети. Няколко инцидента с Боинг 737-8 MAX вече затвориха небето над Европа, Русия, Китай, Япония и САЩ за полети, извършвани с такива самолети. Въобще аварийните приземявания и по-тежките инциденти ще присъстват все по-често в новинарските емисии.

Сривове (падания) очакват социалните мрежи и самия Интернет, без значение от претоварване или заради злонамерена атака. Преди седмица фейсбук се срина за пореден път глобално. Електропреносните системи също не са застраховани (Уран е планетата и на електричеството).

В политически план напрежението ще бъде най-силно в страните, разположени между 30 и 60-ия източен меридиан — Украйна, големи части от Русия, Грузия, Армения, Азербайджан, Турция, Сирия, Израел и въобще Близкият Изток, както и източните части на Африка. Не се изключва възникването на напрежение и конфликти, а съществуващите ще се изострят, предупреждават астролозите.

Най-лошото проявление на Уран в Телец може да бъде фанатизъм, инат и подстрекателска война. Телецът Адолф Хитлер (смятан за Овен погрешно от много източници) завзема властта точно когато Уран завършва последния си транзит в Овен и запазва диктаторската си власт през 30-те години, докато Уран е в Телец. Мусолини и разпространението на фашизма също идват по време на последния транзит на Уран в Телец.

84 години по-късно сме в същия цикъл и наблюдаваме възхода на десни кандидати, които пропагандират чрез социалните мрежи, фалшивите новини, популистките митинги и кибератаките.

Задават се масови протести и предреволюционни ситуации, свързани с нарастване на цените на стоки и услуги, ще се вдигат цените на жилищата, имотите и селскостопанската продукция.

Природата също няма да остане безразлична. Земната кора ще се пука, ще тресе на места, на които скоро не е имало земетресения. В земетръсните райони може да има земетресения над 8 степен по Рихтер. Ще се активизират вулкани и свлачища. Климатът ще се променя драматично и по-бързо от очакваното, чакат ни гръмотевични бури, градушки, резки промени в температурите, както и температурни рекорди.

Неспокойни дни се очертават и за земеделието и снабдяването с храни. Транснационалните компании ще опитват все по-нагло да наложат ГМО продуктите, използвайки като оправдание постоянните промени в климата. Но не е изключено да се потърсят и съвсем нови решения за справяне със световния глад — такива, каквито не включват ГМО семена и ферми. На този етап учените разработват 3D и 4D „печатни“ храни, които всъщност са годни за консумация. Може да очакваме нови научни разработки, които подобряват качеството на почвата и предизвикват революция в земеделието. Ще се обръща все по-голяма внимание на чистотата на продуктите.

Медицината ще продължи да се развива в технологично направление, ще бъдат създадени нови апарати за диагностика и лечение на болестите.

Те обаче няма да си отидат лесно — ще има епидемии от нови или стари, добре познати болести.

Дребната шарка от миналия месец е само невинно предупреждение.

Науката ще се „приземи“ и ще стане все по-зависима от корпорациите и бизнеса.

За добро или за лошо нашата страна е зодия Телец.