Урсула фон дер Лайен: Учим се от опита на Борисов (ВИДЕО)

Политика
20:34 - 03 Март 2020
5594
Урсула фон дер Лайен: Учим се от опита на Борисов (ВИДЕО)

"Това, което се договорихме, е да продължим в работата за добросъседство в региона. Само с такова разбирателство можем да се справим със задаващия се проблем. Проявяваме воля и търпение и искаме да живеем в мирен дом. България е за пример, видяхме как добре страната пази границата си", каза Бойко Борисов след близо двучасова среща на правителственото летище заедно с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Заедно прелетяха с правителствения хеликоптер над част от южната ни граница, която се пада външна за ЕС, за да разгледат как България се справя с охраняването й.

"Виждаме в лицето на Бойко Борисов, освен приятел и истински европеец. За нас беше ценно и важно да се поучим от огромния опит, който има премиерът и добрите отношения, които имате със съседните страни", каза Урсула фон дер Лайен като благодари за поканата в деня на националния ни празник 3 март. Тя и Шарл Мишел бяха заличени с мартеничка от премиера Борисов.

"Успяхме да се убедим колко сте ангажирани в опазването на границите на България. Това е важно и за целия ЕС. Виждаме всички усилия. Може да разчитате на европейската солидарност. Готови сме да ви подкрепим при нужда", обясни председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, като обясни, че срещата в България им е помогнала да разберат предизвикателствата пред, които ЕС е изправен.