Уругвай би Бразилия за сефте от 2001-а, Меси вкара два срещу Перу

Венецуела победи Чили с 3:0 с голове на Йеферсон Сотелдо, Саломон Рондон и Дарвин Мачис

Футбол
09:06 - 18 Октомври 2023
2223
Уругвай би Бразилия за сефте от 2001-а, Меси вкара два срещу Перу

Уругвай  победи 2:0 Бразилия в световна квалификация зона "Южна Америка" и постигна първи успех над именития си съперник от 2001 година насам. Нападателят на "Ливърпул" Дарвин Нунес откри 3 минути преди почивката, а Николас де ла Крус вкара втория гол в 77-ата мин. Неймар, който влезе в конфликт в шефа на федерацията след равенството 1:1 с Боливия, бе заменен на почивката от Ричарлисон.

С два гола на Лео Меси Аржентина надви 2:0 като гост Перу и записа четвърти успех в 4 мача, като все още няма допуснат гол. Нападателят на "Интер Маями" откри в 32-ата мин след пас на Нико Гонзалес, а 10 мин по-късно удвои след подаване на Енцо Фернандес. В 57-мата минута Меси вкара и трети гол, който бе отменен поради засада.

В друг мач от групата Венецуела победи Чили с 3:0 с голове на Йеферсон Сотелдо, Саломон Рондон и Дарвин Мачис. Парагвай стигна до успех с 1:0 над гостуващия Боливия с гол на Антонио Санабрия в 69-ата минута, а в Кито Еквадор и Колумбия приключиха при 0:0.

В класирането Аржентина е лидер с 12 точки. Следват Уругвай, Бразилия и Венецуела с по 7, Колумбия с 6, Еквадор, Парагвай и Чили с по 4. За световното първенство се класират първите шест отбора, а седмият ще играе бараж.