Уругвай попиля Мексико

"Урусите" загряха с 4:0 за Копа Америка, Дарвин Нунес с хеттрик

Спорт
11:26 - 06 Юни 2024
4046
Уругвай попиля Мексико

Уругвай си повиши самочувствието, след като разгроми Мексико с 4:0 в приятелски мач, част от подготовката на двата отбора за участието им на Копа Америка в САЩ, която започна на 21 юни. С хеттрик за победителите блесна нападателят на Ливърпул Дарвин Нунес, а едно попадение добави Факундо Пелистри.

На стадион „Empower Field at Mile High“ в Денвър, Колорадо двукратните световни шампиони се нуждаеха само от 7 минути, за да разпечатат вратата на „ацтеките“. При една нападение отдясно, Нейтън Нандес центрира ниско към Дарвин Нунес в наказателното поле. Първият изстрел на нападателя бе спасен, но при втория Нуньес преодоля Хосе Раул Анхел Агилар за 1:0.

В средата на първата част Брайън Родригес комбинира с Факундо Пелистри, който с удар от движение от 10-12 метра прати топката за втори път в мрежата на Мексико.

До почивката Уругвай вкара и трети гол. Точен отново бе Нунес, който се разтегна на шпагат, за да засече подаване на Максимилиано Араухо право в мрежата на Агилар.

Четвъртият гол в мача падна рано през второто полувреме, когато Нуньес оформи своя хеттрик, а Пелистри добави асистенция към своето попадение.

С победата Уругвай сложи край на серия от 3 поредни срещи без успех, а сега за тима на Марсело Биелса предстои допълнителна подготовка преди Копа Америка, където урусите са в група с Панама, Боливия и САЩ.

За Мексико, който е в група с Ямайка, Венецуела и Еквадор, предстои още една контрола – срещу Бразилия на 9 юни.