US-сенатът няма да бъде свикан извънредно за импийчмънт на Тръмп

Новини
22:08 - 13 Януари 2021
2887
US-сенатът няма да бъде свикан извънредно за импийчмънт на Тръмп

Американският сенат няма да бъде свикан на 15 януари, за да разгледа импийчмънта на действащия президент Доналд Тръмп. Това съобщи The Washington Post, цитиран от TACC

Според изданието сътрудниците на лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл казали пред кабинета на ръководителя на демократическото малцинство Чък Шумър, че републиканците не са се съгласили да свикат заседание в петък, за да се разгледа въпросът за импийчмънта.

По-рано Reuters съобщи, че горната камара на Конгреса може да започне дискусии по обвинението срещу Тръмп, ако Камарата на представителите приеме документа.

Камарата на представителите на Съединените щати обсъжда безпрецедентна втора процедура по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Той е обвинен в подстрекаване към бунт заради щурма на Капитолия от негови привърженици. Процедурата е изключително бърза, тъй като само след седмица, той ще напусне официално Белия дом.

Само седмица след щурма на Капитолия, при който загинаха петима души, демократите в Камарата на представителите повдигнаха за втори път обвинения срещу президента. Очаква се и подкрепата на част от съпартийците на президента от  Републиканската партия. Тръмп може да стане първият президент в американската история, отстранен от длъжност два пъти.