Условна присъда за купуване на гласове

51-годишната жена е с наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца

Новини
16:15 - 03 Юни 2019
2665
Условна присъда за купуване на гласове

Жена, купувала гласове за политическа партия на изборите за Европейски парламент, получи осъдителна присъда след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

51-годишната жена е с наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което е било отложено с изпитателен срок от 3 години, след като Търговищкият районен съд одобри споразумението между подсъдимата и Районната прокуратура в града. 

Бързото производство срещу подсъдимата е било образувано на 21 май от Районната прокуратура в Търговище, след като е установено, че жената предложила на жителка на града и дала на други три жени по 30 лева с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на политическа партия. Продължаваното престъпление е било извършено в периода от неустановена дата през месец май до 21 май тази година в Търговище. 

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. 

В Районната прокуратура в Търговище се води и още едно досъдебно производство за предложена имотна облага на лица, за да бъдат склонени за гласуват за определена политическа партия.