Усмивки на "Гудисън парк", върнаха четири точки на Евертън

Висшата лига наамали наказанието на "карамелите"

Спорт
18:41 - 26 Февруари 2024
1865
Усмивки на "Гудисън парк", върнаха четири точки на Евертън

Евертън ще си получи обратно четири от отнетите преди няколко месеца 10 точки от актива си във Висшата лига, след като спечели обжалването, съобщиха от клуба.

В резултат на това тимът на Шон Дайш ще се изкачи с две места във временното класиране, където до момента имаше 21 точки на 17-ата позиция, но сега ще има 25 точки на 15-ото място.

„Карамелите“ първоначално бяха лишени от 10 точки, след като беше установено, че са нарушили финансовите правила на Висшата лига.

Английските клубове от Висшата лига имат право на загуби до 105 милиона паунда за 3 години, а независима комисия установи, че загубите на Евертън за периода 2021-2022 г. възлизат на 124,5 милиона паунда.

Наказанието беше най-голямата спортна санкция в историята на Висшата лига, но сега клубът успя да си върне част от отнетите точки.

В изявлението на Висшата лига по случая се казва: „ФК Евертън обжалва санкцията, наложена срещу него на 9 основания, всяко от които е свързано със санкцията, а не с факта на нарушението, което клубът призна. Две от тези девет основания бяха потвърдени от Апелативния съвет, който замени първоначалното приспадане на точки от 10 с 6“.