Утре гласуват проектокабинета "Желязков"

Новини
18:08 - 02 Юли 2024
2280
Утре гласуват проектокабинета "Желязков"

Народното събрание ще гласува проектокабинета "Желязков" утре, 3 юли от 13.00 часа. Редовното заседание на НС ще започне в 9.00 часа с изслушване на служебния премиер Димитър Главчев.

Слде това ще говорят още служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева във връзка с позицията на България за предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Като втора точка е залегнало освобождаването от длъжност на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“.

Точка трета е избиране на министър-председател на Република България от 13.00 часа заедно с точки 4 и т. 5, които са съответно приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България.

В четвъртък отново предстои изслушване на служебния премиер Главчев и служебния министър на отбраната ген. Запрянов. Този път Главчев ще отговаря на въпроси за отношенията ни със Северна Македония, а Запрянов за неучастие на Република България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна.

Отново в четвъртък ще бъдат изслушани служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

В петък за трети пореден ще се проведе изслушване на Димитър Главчев, относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Депутатите ще приключат пленарната седмица с парламентарен контрол.