Утре нова порция захлаждане, но ще има слънце

Вълнението на морето ще се усили и ще е около 3 бала

Новини
22:30 - 23 Октомври 2021
1890
Утре нова порция захлаждане, но ще има слънце

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца. През нощта облачността ще е значителна, на много места ще има валежи от дъжд, в отделни райони в Източна България количествата ще са значителни, възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Утре още преди обяд от северозапад валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд над много райони - до слънчево.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони - умерен. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 11 и 16 градуса.

Над Черноморието до обяд ще е предимно облачно и на места ще има валежи от дъжд. След обяд от север валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Дневните температури ще са 13-14 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса.

Вълнението на морето ще се усили и ще е около 3 бала.

В планините от запад валежите бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, преди обяд - по-често значителна. Вятърът ще е умерен до силен, от север-североизток, по най-високите части от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7, на 2000 метра - около нула градуса.

В понеделник и вторник ще е сравнително студено; значително ще се понижат минималните температури и на отделни места във високите полета, ниските планински райони и котловините ще са под нулата, по-високи ще останат в крайните източни райони. Максималните в понеделник ще са между 9 и 14 градуса.

Над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но сутрин на отделни места в низините и котловините ще бъде мъгливо.

Над крайните източни райони ще има значителна ниска облачност, на отделни места ще преръмява. Вятърът ще е с източна компонента, слаб, по морския бряг - умерен.