Уволнената Трифонова: Не съм член на никаква партия, юрист съм

Министър Кирил Петков ми каза да се махам, не ми обясни защо ме гони, обясни юристката

Новини
10:55 - 14 Май 2021
2802
Уволнената Трифонова: Не съм член на никаква партия, юрист съм

„Приемам уволнението си като реваншизъм спрямо мен и спрямо правителството, което ме е назначило. Аз не съм член на никоя партия“, заяви пред Би Ти Ви Десислава Трифонова, която бе освободена от поста изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

„Уволнението се случва без предупреждение. В мотивите пише - прекратяване на договора без предизвестие от органа по назначение. Министър Кирил Петков не ме извика и не каза за проблема. Той влезе и каза да се махам“, каза още освободената от поста.

Трифонова е юрист, има диплома от СУ и твърди, че има голям опит
в управлението на големи потоци от финанси. Тя е назначена на поста от бившия министър на икономиката Лъчезар Борисов.

"Имам 10-годишен опит в публичната администрация. Работила съм в различни ведомства и в МС. Била съм началник на отдел в ДФ „Земеделие“ в Министерство на финансите съм работила“, обясни Десислава Трифонова. Тя заяви, че няма да търси правата си по съдебен път, но добави, че е имала големи успехи за пет месеца.

„Над милиард и 100 милиона са привлечените инвестиции. Нямаме още
чуждестранни, но се водеха сериозни преговори с американски компании и една корейска“, обясни тя и допълни, че Българската агенция за инвестиции не се занимава само с чуждестранни инвеститори.

„Тя се занимава и с местни инвестиции. В тези сертифицирани проекти за
инвестиции са включени и местни бизнеси и разширяване на чуждестранни компании, които решават да се разширят у нас“, обясни Трифонова.