Уж най-богати, а теглят заем от £75 млн.

Спорт
17:31 - 03 Август 2022
4953
Уж най-богати, а теглят заем от £75 млн.

Нюкасъл, който е смятан за най-богатия клуб в света, изтегли заем на стойност 75 млн. паунда, за да покрие трансферните желания на мениджъра Еди Хау. Богатството на собствениците на „свраките“ е оценено 492 милиарда паунда, но въпреки това на клубът се наложи да вземе заем за своите нужди.

Това се случва, заради правилата за финансов феърплей във футбола. Така собствениците ще могат да вкарат допълнителна финансова инжекция за трансфери след края на настоящата кампания.

През този летен трансферен прозорец Нюкасъл ще може да разчита единствено на заема от 75 млн. паунда, както и продажбата на сезонни билети. Тази допълнителна сума ще даде тласък на Еди Хау да завърши още няколко входящи сделки, за да подсили състава си.

Към момента, Нюкасъл привлече Ник Поуп от Бърнли за 11,5 млн. паунда, Матю Таргет от Астън Вила за 17,5 млн. паунда, както и Свен Ботман от Лил за 37 млн. паунда. Това прави общо похарчени 66 млн. нови попълнения.

Саудитският собственик на „свраките“, който притежава 80% от клуба, похарчи близо 150 млн. паунда за играчи, от както купи Нюкасъл от Майк Ашли. Освен това, бяха реновирани тренировъчните бази и някои от секторите на „Сейнт Джеймсис Парк“.