Ужас! Едно от децата, изгорели във "Владиславово", било мъртво от месец!

Случаят е от 9 октомври 2021 г.

Новини
11:02 - 14 Февруари 2023
2441
Ужас! Едно от децата, изгорели във "Владиславово", било мъртво от месец!

Едно от двете деца, изгорели при пожара във Варна в края на 2021 г., е било вече мъртво. Другото дете, бащата и жената, с която съжителствал, са държали един месец трупчето му в апартамента.

Ужасяващите нови разкрития съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов за “24 часа” относно случая с пожар на апартамент, в който първоначално беше съобщено, че са загинали две малки деца.

Случаят е от 9 октомври 2021 г., когато около 22,30 часа е подаден сигнал за горящ апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7 от съседи. При потушаването на пожара било установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година.

В процеса на разследване е открита зловеща находка - по-голямото дете не е загинало при пожара, а е било мъртво месец преди това. Било е в стая от апартамента, покрито с различни одеяла, това потвърди Красимир Конов.

“За съжаление, предвид състоянието на тялото, не може да бъде определена причината за смъртта на 4-годишната Мариела”, разкри окръжният прокурор на Варна.

30 дни в малкия апартамент в крайния квартал заедно са живеели нейния баща Емил, жената, с която е живял на семейни начала – Мартина и нейният син Денис, който по това време е нямал и годинка.

Мартина Й. и Емил Х. бяха привлечени към наказателна отговорност за извършване в съучастие на палеж с настъпили значителни материални щети и последвала смърт. В момента са на свобода заради изтичане на давност.