Ужас! Намериха мъртъв доскорошен ас от Висшата лига

Лиъм Купър и Магуайър отдадоха почит на 31-годишния Балдок

Спорт
11:15 - 10 Октомври 2024
3882
Ужас! Намериха мъртъв доскорошен ас от Висшата лига

Бившият защитник на Шефилд Юнайтед Джордж Болдок почина на 31-годишна възраст. Роденият в Англия гръцки национал беше открит мъртъв в басейна на къщата си в Глифада, южна Атина.

Джордж Балдок бе намерен мъртъв в дома си в Гърция, след като той пропуска да се обади за рождения ден на дъщеря си, а съпругата му се свързва с хазяина на къщата в Глифада.

Собственикът на имота е намерил безжизненото тяло на десния бек в басейна. Той се обажда на веднага на спешна помощ. Полицията и бърза помощ са се опитали да реанимират Болдок на мястото на инцидента, но не са могли да го съживят и екипите за спешна медицинска помощ потвърдиха смъртта му.

Балдок се присъедини към гръцкия Панатинайкос през лятото след седем години в Шефилд Юнайтед, с който се подвизаваше във Висшата лига.

„Можем да потвърдим, че Джордж за съжаление почина“, се казва в изявление на семейството.

„Като семейство сме в шок от тази ужасна загуба. Шокирани сме, шокирани сме от загубата на нашия Джордж. Семейството на Панатинайкос скърби за преждевременната му смърт. Ние сме със семейството и близките на Джордж Балдок“, се казва в изявление на Панатинайкос.

Шефилд Юнайтед също изрази шока си от новината, като заяви: „Бранителят напусна клуба през лятото след седем години на „Брамъл Лейн“ и беше изключително популярен сред привържениците, персонала и съотборниците, които обличаха червено-бялата фланелка заедно с него Искрените съболезнования на всички, свързани с Шефилд Юнайтед, се изразяват в семейството и приятелите на Джордж“.

Балдок имаше четири мача за Панатинайкос и започна при нулевото им равенство с Олимпиакос в неделя.

Той изигра 12 мача за националния отбор на Гърция, за който играе. Балдок е роден и живял в Англия, но представлява южната ни съседка, тъй като притежава гръцки паспорт заради своята баба.

Националният отбор на Гърция заяви в изявление: „С дълбока тъга и скръб националният отбор и Гръцката футболна федерация се сбогуваха с Джордж Балдок.

"Няма думи, които да опишат човешката болка, причинена от новината за неочакваната загуба на един наш, млад, човек. Моментът налага мълчание. Съболезнования на семейството му. Съболезнования от второто му семейство."

Защитникът на ЦСКА Лиъм Купър бе един от множеството футболисти, които се сбогуваха с трагично починалия Джордж Балдок.

„Почивай в мир, приятелю! Не мога да повярвам на тази новина. Изпращам любов към твоето семейство и всеки, който имаше привилегията да те познава“, написа Лиъм Купър в своя профил в Инстаграм.

Хари Магуайър също отдаде почит към бившия футболист на Шефилд Юнайтед.

31-годишният играч изигра над 400 мача в английския футбол и прекара седем години с „остриетата“, като два пъти спечели промоция във Висшата лига, преди да се присъедини към гръцкия Панатинайкос това лято.

В публикация в Инстаграм Магуайър сподели снимка на Балдок с надпис „Почивай в мир“, придружен от емотикони с разбито сърце.

Балдок започва кариерата си в Милтън Кийн Донс през 2009 г. и е играл повече от 100 мача за тима. Той имаше периоди под наем в няколко клуба, включително Нортхемптън и Оксфорд Юнайтед, преди да се присъедини към Шефилд Юнайтед през 2017 година. Той направи 219 изяви във всички състезания за клуба, като им помогна да се промоцират във Висшата лига през 2019 г. и отново през 2023 година.

Болдок е роден в Бъкингам, но избра да представлява Гърция през май 2022 г., когато беше повикан за националния отбор за първи път от мениджъра Гюс Пойет. Той дебютира за страната през следващия месец при победа с 1-0 над Северна Ирландия на „Уиндзор Парк“ в Белфаст.