УЖАС! "Лъвовете" се качиха на трамвай №5 в Белфаст!

Северна Ирландия пожали България, Десподов изпорти дузпа

Спорт
23:44 - 15 Октомври 2024
6113
УЖАС! "Лъвовете" се качиха на трамвай №5 в Белфаст!

Тимът на Северна Ирландия не беше вкарвал пет гола от 1993 година, но го стори тази вечер и то срещу България. Островитяните, за които това беше една от най-убедителните им победи в историята, дойде в Лига на нациите. "Лъвовете" на Илиан Илиев изглеждаха като котенца и паднаха само с 0:5.

По този начин нашите приключиха серията си от 8 поредни мача без загуба по катастрофален начин в Група 3 в Лига C.

Хеттрик за Северна Ирландия вкара 21-годишният футболист на Стандарт Лиеж Айзък Прайс, който вкара първо в 15-ата минута след чудесен пас с външен фалц на Дион Чарлс, след това се разписа в 29-ата, когато вкара след пробив и пас на Броуди Спенсър, а в 81-ата минута реализира третия си гол със силен удар от около 20 метра.

В 41-ата минута Еойн Тоал задържа Мартин Минчев и от ВАР сигнализираха на главния съдия Жером Бризар да отсъди дузпа за България! Ситуацията бе преразглеждана 3 минути, но решението остана и с изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Кирил Десподов. В 44-ата минута той стреля много силно, но уцели напречната греда на вратата, пазена от Пиърс Чарлс!

Вратарят на България Димитър Митов си вкара автогол в 32-ата минута, когато след удар на Спенсър, топката се удари в десния страничен стълб и рикошира в гърба на българския страж, за да влезе в мрежата му.

За да стане катастрофата пълна, Джош Макгенис ни вкара пети гол минута преди края на редовното време след пас на Пол Смит.

С тежкото крушение тимът на Илиан Илиев падна до третото място в групата с 5 точки, докато Северна Ирландия събра 7 точки и излезе начело.