Ужасът в Гърция продължава! 2 са жертвите на наводненията

Само в Атина спасителните екипи са били викани над 1400 пъти от бедстващи хора

Новини
11:04 - 16 Октомври 2022
4413
Ужасът в Гърция продължава! 2 са жертвите на наводненията

Две са жертвите на вчерашните наводнения на остров Крит, предизвикани от поройните дъждове. Част от пътната мрежа на най-големия гръцки остров продължава да е под вода, предава БНР. Прогнозите на синоптиците са, че и днес ще продължи циклонът над островите в Егейско море.

Водолази откриха втората жертва в морето до остров Крит. Пожарната отводнява наводнени магазини и приземни етажи на къщи. Част от пътната мрежа още е наводнена и не се допуска движение на автомобили в рискови участъци, информират от Пътна полиция. 

Стотици хора е трябвало  да търсят убежище по покривите, за да не пострадат. Само в Атина спасителните екипи са били викани над 1400 пъти от бедстващи хора. Стотици автомобили са блокирани по залятите улици. На остров Крит 50-годишен мъж е загинал, след като колата му е била отнесена от водата. Инцидентът е станал в крайбрежния град Агия Пелагия. Има и хора в неизвестност, а бреговата охрана се включи в издирването им.

Материалните щети са огромни, изчисляват местните власти. От Атина пристигна ръководството на министерството по защита на гражданите, за да координират възстановителните действия.

Няколко души са изчезнали след като порои заляха Гърция, съобщава и Нова тв. В южната ни съседка е паднал дъжд, колкото е годишният обем валежи. Наводнени са много от улиците на столицата Атина, както и части от островите Миконос, Родос, Кос, Санторини и Крит.

Бързата промяна на времето е предизвикала сериозни наводнения през последните няколко часа, пишат гръцки медии. Според местни медии е възможно в Агия Пелагия и Лигария да има изчезнали. От пожарната служба съобщиха, че девет автомобила са били пометени. Бреговата охрана е призована да участва в издирването на хора в неизвестност.