В 12 без 5: Дани Каназирева се отказа от кметската битка за Пловдив

До последно името на адвокатката е спрягано като кандидат на ГЕРБ

Новини
16:09 - 26 Септември 2023
2422
В 12 без 5: Дани Каназирева се отказа от кметската битка за Пловдив

Дани Каназирева се отказа от битката за кмет на Пловдив. Това обяви самата тя на пресконференция преди минути. 

"Решението не е лесно, не е и емоционално обаче. През последните месеци във всяко едно интервю, което давах, заявих, че не ми е на всяка цена да се кандидатирам за кмет на Пловдив. След като бях областен управител, ясно си давам сметка за отговорността, която стои пред новия кмет, с оглед състоянието на Община Пловдив", коментира Каназирева. 

"В повечето години аз и "Съюз за Пловдив" сме били в опозиция. Бях твърдо решила, че ако участвам като кандидат за кмет, то ще бъде със сериозна подкрепа и шанс за успех. До последния момент се обсъждаше моето име за кмет, заедно с това на Костадин Димитров. Изборът да е той за нас е категоричен и разумен избор. Ползва се от подкрепата на структурите на партията, също на бившия областен координатор на ГЕРБ", каза още Каназирева. 

Тя подчерта, че осъзнава, че притежава сериозен мажоритарен вот и мажоритарна подкрепа. "Може би в момента съм в своите най-високи нива на разпознаваемост и очакване да бъда кандидат. Но човек трябва да умее да прави крачка назад, за да може след това да направи две напред. Не си спомням наскоро някой да се отказвал от политиката и то тогава, когато е имал подкрепа. Ще покажа, че е възможно и това да се случи", подчерта Каназирева. 

По думите й, в този момент е най-важно да постъпи морално. "Няма как довчера да бъда обсъждана като кандидат за кмет от ГЕРБ, а днес да тръгна в битката сама. Няма как. Ценностите са най-основното предимство. Тази кръчмарска сметка не е за мен", добави тя. 

И призна, че е имала разговори с ГЕРБ да бъде техен кандидат като гражданска кандидатура.

"Имаме нужда от период на политически детокс. Оттук нататък ще преценим как да продължим", посочи Евелин Парасков.