В адски мъки почина Иванка Американката, обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му

Новини
13:35 - 15 Май 2024
9191
В адски мъки почина Иванка Американката, обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му

Иванка Ройдова – Американката, от пловдивското село Брани поле, известна с това, че беше обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му, е починала в събота.

Тя е издъхнала в страшни мъки. Страдала е от злокачествено заболяване. 

В деня на смъртта си Ваня не спирала да повтаря, че не затворът, където живя близо 3 години, а отнемането на родния й дом от племенниците Гергана и Мариян Калестрови, я убило.

През 2016 година Иванка Ройдова беше обвинена в това, че е поръчала убийството на шестима свои роднини, за да осигури само за себе си милионите наследство от баща си, който отдавна емигрирал в САЩ. В поръчката влизали брат й и неговите наследници.

Баща им Георги Ройдов дълги години е живял в Чикаго, пише БЛИЦ. От там натрупал милиони наследство.

"Майка ми я уби не заболяването й. Това беше убийство на душата й, защото не можа да понесе несправедливостта", коментира дъщерята на починалата - Жана.

Според обвинението именно заради тези милиони Иванка Американката била наела поръчков убиец, за да ликвидира брат й Стойчо, децата му и наследниците. 

Тя беше осъдена на 3 години затвор, но заради получено тежко заболяване в зандана беше освободена половин година предсрочно. Нито Иванка, нито Анна-двете дъщери на Ройдов Старши, получават каквито и да е средства от наследството на покойния си баща.