В Англия открехнаха завесата: Тен Хаг е новият мениджър на Ман Юнайтед

Гари Невил роптае срещу Рангниг, който разпускал на Барбадос

Спорт
17:02 - 22 Март 2022
3339
В Англия открехнаха завесата: Тен Хаг е новият мениджър на Ман Юнайтед

Наставникът на Аякс Ерик тен Хаг е фаворит за нов мениджър на Манчестър Юнайтед. Нидерландецът и старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино се считаха за двамата основни фаворити за поста на „Олд Трафорд“, но с Тен Хаг са започнати разговори в последните дни.

Надеждите на ръководството на „червените дяволи“ са да бъде постигната договорка до края на този или началото на следващия месец, след което той да бъде обявен официално за наставник на тима от лятото.

Изданието съобщава, че именно Тен Хаг се е превърнал в цел номер едно след щателни проверки и анализи в последните месеци на всички кандидати в списъка. Настоящият временен наставник Ралф Рангник също е част от екипа, който участва активно именно в търсенето на бъдещ треньор, както и в разработване на цялостна стратегия на работа на клуба вбъдеще. Той ще поеме консултативна роля през лятото, както бе обявено още при идването му през декември.

Томас Тухел също се появи като кандидат за поста поради сътресенията в Челси. Но в Юнайтед се опасяват, че евентуалните преговори с германския треньор ще се проточат именно заради неяснотите около тима от „Стамфорд Бридж“.

На „Олд Трафорд“ вярват, че назначението на 52-годишния Тен Хаг, не само ще помогне за привличането на нови класни играчи, но и ще задържи част от тези, чието бъдеще е неясно. Ще трябва да има обаче преговори и с Аякс, тъй като настоящият договор на специалиста е до края на следващия сезон.

Самият треньор на Аякс на няколко пъти в последно време отказа да коментира темата Манчестър Юнайтед и единствено заяви, че е концентриран към това да завърши сезона с нидерландския гранд по най-добрия начин. Той е начело на амстердамци от 2017-а година, а на сметката си има две титли на страната, както и полуфинал в Шампионската лига, загубен секунди преди класирането на финал срещу Ливърпул. Той е бивш наставник и на резервния тим на Байерн Мюнхен.

Манчестър Юнайтед ще трябва да води преговори с Аякс, тъй като настоящият договор на Тен Хаг с гранда от Амстердам е до лятото на 2023 година. Това означава, че „червените дяволи“ ще трябва да платят компенсация на нидерландския клуб.

В същото време атаката срещу настоящия мениджър на Червените дяволи - Ралф Рангник, продължава да се засилва. Бившият десен бек на тима Гари Невил побесня, след като научи, че немският специалист заминал да разпуска с крикет в Барбадос след отпадането на отбора от Шампионската лига.

През уикенда Рангник беше гост на крикет отбора Уест Индиъс. Част от играчите на Ман Юнайтед също не показаха притеснение от загубата от Атлетико Мадрид. Маркъс Рашфорд хвана самолета за Дубай, за да гледа боксов мач, а Джейдън Санчо присъства на парти в Дубай.

„Спомням си време, когато играчи, треньори и шефове на Юнайтед не отиваха дори в местен ресторант след домакинско равенство, камо ли след отпадане от Европа. Тази миналата седмица видяхме глобално турне на Формула 1, концерти, крикет и UFC битки", написа Невил в Туитър.